Насловна

Историјат

Документи

Црковен Одбор

Изградба

Гостинска книга

Слики ФБ

Видео

Аудио

Контакт..:: ДОНАЦИИ ::..
† Свети Наум Охридски

Kontonr.: 625368204
blz: 12000-BankAustria
Архиепископ

Митрополит

Свештеник

Богослужби

Молитви

Акатист

Житие

Пр. Календар


†мпц линкови


* Помагатели *

Avstrija-Makedonija

Avstrija-Makedonija

mirko

Пасхални Песнопенија (во живо) - cd1


1. Клепало преземи
2. Алилуја глас 8, Тропар: Кога славните ученици... преземи
3. Антифон 11. Глас 6: За добрата што си ги направил... преземи
4. Антифон 12. Глас 8: Вака му вели Господ на Јудеите... преземи
5. 9-та песна: Почесна од херувимите... преземи
6. Светилен: Благоразумниот разбојник... преземи
7. Стих: Фалете Го... Самогласна стихира глас 3: Две лукавства направи мојот првороден син Израил...Слава: Глас 6: Ги соблекоа од мене ризите мои. И сега: Плеќите мои ги да преземи
8. Господи повикав кон Тебе... Глас 1 преземи
9. Постави Господи... преземи
10. Стихири: Глас 2: Фалете Го Господа сите народи: Гледајќи Те како на дрво висиш Христе. преземи
11. Глас 6: Зашто се утврди: Денес Владиката на сета твар стои пред Пилата... преземи
12. Слава: Глас 6: О, каков безакон собир... преземи
13. И сега: Страшно и преславно таинство... преземи
14. Стиховни стихири: Глас 6: Кога од дрво... преземи
15. Слава, и сега: Глас 5: Ти Кој се облекуваш со светлина како со облека... преземи
16. Глас 5: Ти Кој се облекуваш со светлина како со облека... преземи
17. Бог е Господ и Ни се јави: Тропар, Глас 2: Благообразниот Јосиф. Слава: Кога си слеголкон смртта. И сега: Мироносиците жени... преземи
18. Глас 5: СТАТИЈА ПРВА, Живот си Христе, но во гроб Се положи... преземи


Пасхални Песнопенија (во живо) - cd2


19. СТАТИЈА ВТОРА, Достојно е Животодавче, да Те славиме... преземи
1. СТАТИЈА ТРЕТА, Народите сите... преземи
2. Свет е Господ нашиот Бог. Глас 2 преземи
3. Сé што дише... Глас 2, На Хвалитните стихири самогласни 4, Глас 2. Глас 6: Го проси Јосиф телото Исусово... преземи
4. Слава. Глас 6: Денешниот ден... преземи
5. И сега. Глас 2: Преблагословена си... преземи
6. Големо славословие... преземи
7. Пејте Му на Господа и превозносете Го во сите векови...(Дан.3.52-90) преземи
8. Вие кои во Христа се крстивте... преземи
9. Глас 8: Да молчи секоја плот човечка... преземи
10. Символ на верата преземи
11. Глас 5: Дојдете примете светлина... преземи
12. 9-та Песна: Глас 1: преземи
13. Христос Воскресе! Вистина Воскресе! преземи
14. Црковен женски Глас : преземи
15. Црковен женски Глас 2 преземи

† Сите права задржани / Copyright © 2011-2013 Роберт
Makedonija